Συμβουλές Οδήγησης
Μην οδηγείτε όταν είστε κουρασμένοι PDF Εκτύπωση E-mail
Σταματάτε τουλάχιστον κάθε δύο-τρεις ώρες ή κάθε εκατό χιλιόμετρα για να ξεκουραστείτε.
 
Μάθετε πώς να αποφεύγετε και να αντιμετωπίζετε την υδρολίσθηση PDF Εκτύπωση E-mail
Η υδρολίσθηση είναι ένα φαινόμενο που συβαίνει όταν το νερό στους μπορστινούς τροχούς συγκεντρώνεται κι αποκτά μεγαλύτερο όγκο από το νερό που μπορούν να εκκενώσουν τα ελαστικά με την πίεση του βάρους του αυτοκινήτου. Η πίεση του νερού αναγκάζει το αυτοκίνητό σας να ανασηκωθεί κα να γλιστρήσει πάνω σε ένα λεπτό στρώμα νερού μεταξύ των ελαστικών και του δρόμου. Όταν συμβεί αυτό, το αυτοκίνητό σας μπορεί να μην έχει καμία επαφή με το οδόστρωμα και κινδυνεύτε να αρχίσετε να γλιστράται ή να βγείτε από τη λωρίδα κυκλοφορίας που βρίσκετστε ή ακόμα και τελείως εκτός δρόμου. Για να αποφύγετε το φαινόμενο της υδρολίσθησης, θα πρέπει να έχετε τα ελαστικά σας πάντα σωστά φουσκωμένα, να προσέχετε ότι το πέλαμα είναι σε καλή κατάσταση και να αντικαθιστάται τα ελαστικά σας όταν είναι απαραίτητο, καθως και να χαμηλώνετε ταχύτητα όταν οι δρόμοι είναι βρεγμένοι και να αποφεύγετε τις γεμάτες νερό λακούβες. Προσπαθήστε να οδηγείτε πάνω στα χνάρια που αφήνουν τα προπορευόμενα οχήματα.
 
Προετοιμαστείτε για το ταξίδι σας PDF Εκτύπωση E-mail
Η οδήγηση υπό βροχή απαιτεί απαλό χειρισμό των βασικών  οργάνων ελέγχου του αυτοκινήτου- τιμόνι, συμπλέκτη, φρένο και γκάζι - και μεγαλύτερο περιθώριο για λάθη κι ελιγμούς (σε επικίνδυνες καταστάσεις). Όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι στη βροχή, τα παπούτσια σας θα είναι βρεγμένα και μπορεί πολύ εύκολα να γλιστρήσουν από α πεντάλ. Σκουπίστε τις σόλες των παπουτσιών στα ελαστικά ή υφασμάτινα χαλάκια του αυτοκινήτου πριν ανάψετε τη μηχανή. Όλοι οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα μπροστινά φανάρια, τα πίσω φώτα, τα φώτα των φρένων και τα φλας, για να διαπιστώνουν ότι λειτουργούν σωστά.
 
Οδηγείστε στα ίχνη που έχει αφήσει το μπροστινό σας αυτοκίνητο PDF Εκτύπωση E-mail
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε φρένα σας. Όποτε έχετε τη δυνατότητα, κόψτε ταχύτητα απλά σηκώνοντας το πόδι σας από το γκάζι. Ανάψτε τα φώτα σας, ακόμα κι όταν ψιλοβρέχει. όχι μόνο σας βοηθούν να βλέπετε το δρόμο, αλλά βοηθούν στο να σας βλέπουν και οι άλλοι διερχόμενοι οδηγοί. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει φώτα ημέρας, θα πρέπει να τα ανάψετε, ώστε να σας βλέπουν καλύτερα τα αυτοκίνητα που είναι πίσω σας
 
Κρατείστε απόσταση από το προπορευόμενο όχημα PDF Εκτύπωση E-mail
Η οδήγηση υπό βροχή απαιτεί απαλό χειρισμό των οργάνων ελέγχου του αυτοκινήτου- τιμόνι, συμπλέκτη, φρένο και γκάζι - και μεγαλύτερο περιθώριο για λάθη κι ελιγμούς (σε επικίνδυνες καταστάσεις). Όταν ξεκινάτε ένα ταξίδι στη βροχή, τα παπούτσια σας θα είναι βρεγμένα και μπορεί πολύ εύκολα να γλιστρήσουν από α πεντάλ. Σκουπίστε τις σόλες των παπουτσιών στα ελαστικά ή υφασμάτινα χαλάκια του αυτοκινήτου πριν ανάψετε τη μηχανή. Όλοι οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα μπροστινά φανάρια, τα πίσω φώτα, τα φώτα των φρένων και τα φλας, για να διαπιστωνουν ότι λειτουργούν σωστά. Όταν φρενάρετε σε βρεγμένο οδόστρωμα η απόσταση πέδησης είναι περίπου τριπλάσια από την συνηθισμένη απόσταση πέδησης σε στεγνό δρόμο. Εφόσον χρειάζεστε μεγαλύτερη απόσταση πέδησης μέχρι να ακινητοποιηθεί το όχημα, είναι σημαντικό να μην "κολλάτε" στους μπροστινούς. Κρατήστε μία απόσταση περίπου όσο δύο αυτοκίνητα και λίγο περισσότερο ανάμεσα σε εσάς και το αυτοκίνητο που βρίσκετε μπροστά σας.