Νέα Τέλη Κυκλοφορίας PDF Εκτύπωση E-mail
driving Επικαλούμενη το δημοσιονομικό κόστος η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης των Ι.Χ αυτοκίνητων. Παράλληλα τροποποιούνται τα περιβαλλοντολογικά τέλη με ωφελημένα τα μοντέλα μικρού κυβισμού.
Η νέα αλλαγή πολιτικής στο χώρο του αυτοκινήτου, η τρίτη μέσα στο 2009, αναμένεται να λειτουργήσει αρνητικά στην αγορά που δοκιμάζεται από την αρχή του έτους.
Όσοι πάντως έχουν ήδη αποσύρει αυτοκίνητο θα τύχουν των ευεργετημάτων της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και θα αποζημιωθούν κανονικά.
Επιπλέον για την αγορά καινούργιου μπορούν να επιλέξουν είτε μεταξύ του ποσού των 1.000 ευρώ είτε του ποσού των 500 ευρώ και δύο κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Επίσης τροποποιούνται τα περιβαλλοντικά τέλη, τα οποία πλέον ορίζονται ανάλογα με το έτος και τον κυβισμό των αυτοκινήτων. Με τη νέα ρύθμιση επιβαρύνονται περισσότερο αυτά τα μεγάλου κυβισμού.
Περισσότερα...
 
Άδειες Οδήγησης PDF Εκτύπωση E-mail

Aπό 19-1-2009 σύμφωνα με τον ν.3534/2007 (ΦΕΚ40/Α') και τις υπ'αριθμ. οικ.18623/2372/11-8-2008 και οικ. 68831/9254/11-12-2008 αποφάσεις των Υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών ανατέθηκε στη Δ/νση Διαβατηρίων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας η εκτύπωση των αδειών οδήγησης που εκδίδονται από τις Υπηρdl_specimen_gfrontεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Ν.Α. της χώρας.

Πηγή: www.yme.gr

 
Πρόγραμμα ΚΤΕΟ 2009 PDF Εκτύπωση E-mail

drivingTο πρόγραμμα πρόσκλησης για τεχνικό έλεγχο από ΚΤΕΟ των οχημάτων του Ν. Αττικής (Στην ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ των οποίων αναγράφεται ως ΕΔΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Ή ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ο ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) για το 2009, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

Α. Καλούνται για τεχνικό έλεγχο το έτος 2009, οι παρακάτω κατηγορίες οχημάτων:

1. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης ( Ε.Ι.Χ. ) οχήματα και τα Φορτηγά ιδιωτικής χρήσης ( Φ.Ι.Χ. ) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, με έδρα το Ν. Αττικής που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σαν καινούργια κατά το έτος 2005.

2. Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης ( Ε.Ι.Χ. ) οχήματα με ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, με έδρα το Ν. Αττικής που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά σαν καινούργια κατά το έτος 2005.

Περισσότερα...
 
Νέες άδειες Οδήγησης PDF Εκτύπωση E-mail
drivingΤο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών στο πλαίσιο της προσπάθειας για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας αναβαθμίζει τη θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος εξέτασης.

Με το νέο σύστημα εξασφαλίζεται η άμεση, αντικειμενική και εύκολη εξέταση των υποψηφίων οδηγών. Εξασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια ενώ απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη Δημόσια Διοίκηση.

Συγκεκριμένα :
  • Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ο σχεδιασμός του έχει γίνει ώστε να είναι φιλικό προς τον χρήστη και απόλυτα ασφαλές προκειμένου να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρέμβασης.
Περισσότερα...
 
Eξετάσεις Οδήγησης PDF Εκτύπωση E-mail
drivingΜετά την ανακοίνωση για τα νέα διπλώματα σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας, τα οποία θα αναγράφουν τα πάντα με λατινικούς χαρακτήρες έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμα και στο εξωτερικό, έρχονται οι νέες αλλαγές στο σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε το υπουργείο Μεταφορών. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος θα δυσκολέψουν έτσι ώστε να αποφευχθεί και το κοινό σε όλους μας λάδωμα.

Αρχικά όσο αφορά το νέο δίπλωμα, η έκδοσή του θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2009 και όπως και τα παλαιά θα έχει την φωτογραφία του κατόχου και πολλά προσωπικά του στοιχεία, γραμμένα τόσο σε ελληνικούς όσο και λατινικούς χαρακτήρες. Για τους κατόχους τώρα των παλαιών δεν είναι απαραίτητο να γίνει η αλλαγή προς το νέο δίπλωμα, παρά μόνο αν θέλετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό από τις 19 Ιανουαρίου του 2009, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με καινούργιο δίπλωμα, καταβάλλοντας 30 ευρώ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 3

Online Εκπαίδευση

l_plateOnline Test  για  την αξιολόγηση των οδηγικών σας γνώσεωνΞεκινήστε!